Totaal aantal pageviews

zondag 17 april 2011

M5 CMPCT met nieuwe wielen


Na een paar hectische werkmaanden is er eindelijk wat tijd en ruimte in mijn hoofd om ook hier wat te posten. Niet dat ik niet gefietst heb. Integendeel: de fietsvergoeding voor mijn woonwerk-verplaatsing is ruim hoger dan gemiddeld, een illustratie van mijn niet altijd even enthousiaste werkwilligheid.
Al die tijd stond de CMPCT bij Fietser.be tot Dries de tijd en het materiaal zou vinden om hem om te bouwen voor meer alloundgebruik. De 451 wielen moesten worden vervangen door maatje 406. Op die manier wordt het conflict tussen trappers en voorwiel geminimaliseerd en kan ik banden monteren die meer geschikt zijn voor dagdagelijks gebruik. Het werden Marathon Racers. De Primo Comets bewaar ik voor de ShockProof die ook 451 wielen heeft. De uit gebruik genomen 451 wielen, waarvan het voormalige achterwiel lijdt aan spaakbreuk en ietsje te groot is uitgevallen om comfortabel banden te monteren, zullen nu in de garage wat staan verstoffen, tenzij een lezer van dit bericht denkt er iets aan te hebben.
In het nieuwe voorwiel zitten een naafdynamo en een rollerbrake. Achteraan kon de velgrem behouden blijven.
Ondertussen heb ik de fiets al een paar keer gebruikt en hij beantwoordt aan wat ik wil: geschikt voor de dagelijkse ritjes rond de kerktoren (en iets verder) bij alle weer en met ruime mogelijkheid voor bagage.