Totaal aantal pageviews

zondag 6 januari 2013

Discussie elektrisch ondersteunde velomobiel.

Op Lowtech Magazine staat een lichtjes éénzijdig artikel over de elektrisch ondersteunde velomobiel. Toch biedt het artikel een goed zicht op de mogelijkheden van zo'n ding. De discussie die dit uitlokt is erg interessant. Daarin worden enkele van de fouten in het artikel rechtgezet. Bovendien worden een aantal vooroordelen geopperd én weerlegd. Veel leesplezier.

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad een heel interessant artikel, met veel eveneens interessante reacties. 't Is niet toevallig dat ik er meer dan gewone interesse daarin heb: ten eerste heb ik 'n e-trike in bestelling (HP Velotechnik Scorpion fs 26), met Bionx-ondersteuning tot 25 km/uur ('t moet wel fietsen blijven...); ten tweede vind ik 'n e-velomobiel een betere ontwikkeling dan 'n elektische "gewone" auto, die door z'n eigenschappen helemaal niet zo milieuvriendelijk is als men vaak veronderstelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat het lichtjes eenzijdig is, is logisch: Kris De Decker maakte zijn allereerst rit in een (e-)velomobiel en kende dat soort voertuig voordien enkel van horen. De discussie volgend op het artikel is minstens even boeiend als het artikel zelf. Veel theoretische benaderingen, van mensen die vermoedelijk nog nooit een VM van dichtbij zagen (laat staan er ervaring mee hebben), veel gevoelsmatige argumenten, maar ook veel openheid en bereidheid tot leren.
    Toffe site overigens, die ik al een poos volg.

    BeantwoordenVerwijderen