Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 december 2013

Stadsvelomobiel

Deze titel lijkt wel erg surrealistisch. Een velombiel is niet gebouwd om in de stad mee rond te rijden. Een velomobiel wordt gebruikt om kilometers te vreten. Weze het zo snel mogelijk of zo comfortabel mogelijk. Voor elke optie is er een mobiel op de markt. Maar om in de stad mee rond te rijden??
Het instituut waar ik opleiding geef bevindt zich aan de rand van Gent. Ik hoef de stad niet in en dus heb ik plattelands- en voorstadsverkeer op mijn weg. De e-Orca heeft nog niet zoveel van het centrum van Gent gezien. Het toeval wil dat ik er deze week twee keer heen moest. Een keer op maandagavond en op donderdagmiddag. Dat ging vlot hoewel ik op enkele plekken tegen de richting in een éénrichtingsstraat verzeild geraakte. Geen getoeter, geen agressie. Ik ging netjes aan de kant waar ik kon en ik kreeg de weg vrij door tegemoetrijdend autoverkeer. De iets hogere zit en de wendbaarheid van de Orca komen in het stadsverkeer wel erg tot hun recht. Goed overzicht en snel een bochtje om. Ook de ruimte tussen de neus en het wegdek maakten dat boorden en drempels geen obstakel vormen. Op donderdagmiddag Fietser eventjes verblijd met een blitzbezoek.
En overal blije gezichten als ze de e-Orca zien aankomen.

1 opmerking:

  1. Het is ook gewoon een hele mooie VM. Misschien wel de mooiste na de WAW :)

    Ik hoorde/las een keer van iemand die eerst een Versatile had dat er heel vaak mensen vroegen of ze er even in mochten zitten. Nu heeft hij een Quest en vraagt nooit meer iemand dat.

    Kan dat: 'Bewijs dat je geen robot bent' uit?

    BeantwoordenVerwijderen