Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 januari 2014

Tramsporen

Donderdagavond een etentje in het centrum van Gent. Ik had voordien nog wat tijd plus een cadeaubon van Fnac dus reed ik per Orca naar het eind van de Veldstraat. Wat liggen er veel tramsporen in Gent. Ik ken het netwerk niet uit mijn hoofd maar ik probeer toch de routes van de tram te vermijden want tramsporen en fietswielen zijn niet de beste vrienden. Na mijn bezoekje aan Fnac reed ik naar het restaurant in de Brabantdam en om daar te raken is een route zonder tramsporen vrijwel onmogelijk. Dat ging niet zo goed. Ik probeerde te vermijden dat een wiel in de sporen zou geraken en dat vroeg wel wat stuurmanschap. Het was regenachtig en zowel de kasseien als de sporen lagen er glad glimmend bij. De Orca stuurde links en rechts. Op een bepaald ogenblik stond de Orca gewoon dwars op de sporen. Gelukkig raakte ik heelhuids maar helemaal niet ongemerkt ter bestemming. Gent is niet zo fietsvriendelijk als de stad wil doen uitschijnen.

2 opmerkingen:

  1. Gent is redelijk fietsvriendelijk, zo lang je je op twee wielen verplaatst. Met drie wielen is het heel wat mnder evident: er zal altijd wel één wiel een tramspoor zoeken.
    Met ballonbanden valt dat nog mee, maar helaas kan dat niet op de Orca.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch krijg ik n.a.v. dit verhaal van tweewielers een reeks verhalen over valpartijen of bijna-valpartijen. Mijn liefste kwam ooit met geschaafde heup en lichte hersenschudding thuis na een conflict met de tramsporen. Ik vind dat er wat dit betreft serieuze fouten gemaakt zijn in Gent.

    BeantwoordenVerwijderen