Totaal aantal pageviews

woensdag 11 november 2009

Fluohesjes

wo 11/11/2009 - 16:34In Gent verschijnt straks de man voor de onderzoeksrechter die vanochtend in Oosterzele een groep fietsers heeft aangereden. Twee meisjes van 17 en 18 jaar kwamen daarbij om. Een derde meisje van 18 is nog altijd kritiek. Een jongen raakte lichtgewond.

De vier slachtoffers zijn studenten die bezig waren met een opdracht voor een studentendoop. Ze moesten vanochtend als opdracht naar de Muur van Geraardsbergen fietsen en daar een foto van zichzelf nemen. Ze droegen fluojasjes en ook de fietsverlichting zou in orde zijn geweest.

Vrienden en familie van de slachtoffers worden opgevangen in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onder hen zijn veel studenten, vertelt Helga De Keyzer van het UZ. "Iedereen is zwaar aangedaan. Heel wat studenten zaten met vragen en wij hebben aan een zestigtal studenten die waren afgezakt tot in het ziekenhuis de mogelijkheid gegeven om van gedachten te wisselen. Zij komen deze namiddag samen in studentenhuis De Therminal in Gent. Het zal nog de nodige tijd vragen om dat allemaal te verwerken, denk ik."

Toen het nieuws van het ongeval bekend raakte heeft de Vlaamse Geneeskundige Kring beslist om de studentendoop meteen stop te zetten.

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte is 22 jaar. Hij had te veel gedronken en reed 90 kilometer per uur waar maar 70 toegelaten is." (www.deredactie.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten