Totaal aantal pageviews

woensdag 18 november 2009

Het vervoermiddel maakt niet het verschil. (www.deredactie.be)

Vlaamse wielertoeristen maken het te bont in Nederland

Belga

wo 18/11/2009 - 11:09De Nederlanders zijn het agressieve gedrag van Vlaamse wielertoeristen op hun wegen grondig beu. De Nederlandse Fietsersbond pleit daarom voor de invoering van een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor fietsers.

De bal ging aan het rollen toen Bram Basting, gemeenteraadslid van de grensgemeente Sluis, zijn beklag deed over de Vlaamse wielertoeristen. “Iedere zondag rijden grote groepen wielertoeristen Nederland via Sluis binnen, maar ze houden zich niet altijd aan de verkeersregels”, klaagt Basting.

Zo moeten fietsers in Nederland verplicht op het fietspad rijden, terwijl ze in België naast elkaar over de weg mogen rijden. Naast het overtreden van het verkeersreglement bezondigen Vlaamse wielertoeristen zich ook aan verbaal geweld. “Ze schreeuwen tegen alles en iedereen”, zegt Basting. “Hier vallen dan ook geregeld oude vrouwtjes van hun fiets omdat ze schrikken wanneer dat schreeuwend Vlaamse peloton passeert.”

De klachten uit Nederland zijn de West-Vlaamse gouverneur Paul Breyne alvast niet ontgaan. Hij heeft daarom samen met de Koninklijke Wielrijdersbond en de federale politie een stuurgroep opgericht die moet leiden tot veiliger wielertoerisme. De gouverneur was naar eigen zeggen verbaasd dat zijn ergernis parallel loopt met die van de wethouder in Sluis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten