Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 september 2013

Brompton vs buZbike

Twee vouwfietsen in huis, dat brengt een mens op ideeën. Ik had al beslist de buZbike te houden zodat we op uitstappen twee plooifietsen kunnen meenemen. De buZbike zal ook ingezet worden voor korte ritjes in de buurt, naar de bakker of zelfs als ik samen met vrouwlief een voorstelling meepik in het cultureel centrum van Wetteren. Tot onlangs ging dat met de CMPCT en stond de buZbike er wat werkloos bij in de stalling. Voor de combinatie met het openbaar vervoer is er maar één keuze. Volgende foto's hoeven niet veel uitleg.


Voor wie het écht niet zou zien: links de Brompton, rechts de buZbike. Ze lijken wat op elkaar maar je ziet dat het frame van de buZbike net iets hoger komt. Wat gebeurt er als je ze opvouwt?


Het verschil is opmerkelijk! De buZbike is wel getooid met enkele klickfix beugels maar zelfs zonder dat zou het verschil groot zijn.

Hoe zit het dan in de breedte?Zonder na te meten zie je met het blote oog het verschil. Uitgeklapt lijken ze erg op elkaar maar het opvouwsysteem is bij beide anders. Opgevouwen heeft de Brompton de ketting binnenin maar bij de buZbike zit ze aan de buitenkant. De Brompton heeft beugeltjes en nokjes waardoor alles samen blijft, bij de buZbike heb ik een snelbinder nodig om de boel bijeen te houden. Nog een fotootje vanuit een iets hoger perspectief.
5 opmerkingen:

 1. er gaat niets boven een brompton, heb er al jaren een en het fietst ook nog eens prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het enige nadeel dat de Bromtpon (tot voor kort) had was de halogeen verlichting.
  Sinds kort hebben ze nu (eindelijk) ook led verlichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Paul, weet je misschien een adres waar ik het voortandwiel (46t) en het achtertandwiel (13t) en ketting van de Buzbike kan verkrijgen. Ik woon zelf in Apeldoorn.

  Joop groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een achtertandwiel besteld bij Benn Fietsenwinkel Leeuwarden.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen