Totaal aantal pageviews

maandag 14 oktober 2013

Eerste woon-werk-rit

De afstand is 11 km. Niet onoverkomelijk en moet je daarvoor een e-Orca inzetten? Nee, dat moet niet maar het is verdomd veel comfortabeler dan een Hurri met Radical-tassen of een Brompton met rugzak, vooral als het regent.
In de Orca komt bijna geen druppel binnen. De combinatie van het dakje en het dekje met vizier is erg efficiënt. tegelijkertijd is er toch voldoende luchtcirculatie zodat de temperatuur niet te hoog oploopt. Dat was met dit frisse weer nu niet echt een probleem, maar in een gesloten WAW had ik er toch last van.
De rugzak met mappen vindt gemakkelijk een plek achter de stoel. Jas in het vangnet achter in de staart (ik maak wel eens een foto). Plastic zak met boeken naast de stoel. Op één punt was ik ongerust. Zou de Orca tussen de paaltjes kunnen die onlangs op mijn traject waren geplaatst? (De Achtenkouterstraat in Gent-Oostakker) De paaltjes bleken verzet en de Orca kon er moeiteloos tussen.2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig mooie fiets. Echt schitterend. Volgens mij tot nu toe de meest laagdrempelige VM die er bestaat. Er gaan vast veel mensen vragen of ze er een keer in mogen zitten.
    Dat heb ik met de XS nou nooit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Paul, gefeliciteerd met je nieuwe 'mobiel. Het blijft een mooie fiets, al vind ik de dichte wielen zoals bij een Versatile persoonlijk mooier ;-)

    BeantwoordenVerwijderen