Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 oktober 2013

Herfstweer ...

Het verwachte herfstweer kwam en overspoelde. Donderdagochtend was het van dat. Felle regen. Ik kon meteen mijn regenpak aan. De lange broek die ik draag om voor de lesgroep te staan heb ik maar in een plastic zak opgeborgen en een collant aangetrokken. Mijn materiaal zo goed mogelijk in plastic verpakt en in de fietstassen. Op weg met de Hurri dan maar. De rit is 11 km  en met dit str**t-weer duurde ze een half uurtje. Tijd genoeg om kletsnat en bespat aan te komen. De waterdichte Radical-tassen bleken ook een watergrens te hebben. Dankzij het plastic waren zelfs mijn boterhammen droog gebleven.
Donderdagavond zelfde scenario. Gisteren, vrijdag, moest ik opnieuw opleiding geven en dus de baan op. Gelukkig was het 's ochtends droog. Dat maakt de rit meteen een stuk aangenamer en korter in tijd maar gisteravond moest ik er weer aan geloven.
Een velomobiel zou nu wel van pas komen. ...

2 opmerkingen:

  1. Voor zover ik weet, zegt Radical niet dat hun tassen waterdicht zijn. Ze raden aan om alles in plasticzakken op te bergen erin...
    Blij dat ik donderdagmorgen met de Alleweder onderweg was ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De weersomstandigheden waren hier ongeveer hetzelfde. Omdat ik dus ook (ff?) zonder vm zit ben ik donderdag ochtend met de auto gegaan waar ik 's middags het vouwfietsje uit trok. Vrijdagochtend met de roeifiets (maar droog) die ik na het werk id stromende regen achter in de auto legde. Alles is nu dus weer thuis en ik dénk niet eens aan de aanschaf van een -later te leveren- dure velomobiel!
    Mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen